Inwoning van Laurentius.

De Heilige Laurentius in bij ons ingetrokken.
Na mijn verjaarŽdag kwam de kerkenraad uit Kimswerd op bezoek in ons nieuwe huis. Een grote langwerpige doos wordt heel voorzichtig op tafel gezet, want het is breekbaar.
Wanneer iedereen er is mag ik de doos openen.
En kijk toch, daar zie ik de hand met de palmtak en het Heilige Boek onder de andere arm. Het rode kleed heeft een zachte glans en vanuit de doos kijkt de heilige Laurentius mij aan.
Heel voorzichtig til ik het mooie beeld omhoog en ben er stil van.
Bij enkele mensen in Kimswerd heb ik dit beeld van Laurentius al gezien en nu kan Laurentius ook een plekje in ons huis krijgen.

Sint Laurentius is de oorspronkelijke patroonheilige van de Laurentiuskerk in Kimswerd.
Rond 250 was hij diaken te Rome. Tijdens de christenvervolging eisten de Romeinen de schatten van de kerk op. LaurentiŽus wees vervolgens naar de arme en zieke mensen met de woorden: 'Zij zijn de schat van de kerk'. De traditie vertelt dat Laurentius toen in het bijzijn van de keizer levend is verŽbrand. Daarom heeft deze heilige altijd een rooster bij zijn voeten staan. Zo ook de Laurentius die bij ons is in-getrokken.
De nagedachtenis van Laurentius blijft de vraag oproepen: Wat staat in het centrum van de aandacht (het hart) van ons in ons dagelijks leven?

Ds. Corry Nicolay